Студен душ за Ботев (Пд) в края, Етър измъкна точка в “Коматево”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" водеха у дома с 1:0, но допуснаха изравняване в добавеното време

Ботев (Пловдив) изпусна трите точки в последните секунди в мача си с Етър от 9-ия кръг на efbet Лига, след като „виолетовите“ стигнаха до 1:1 дълбоко в добавеното време. „Жълто-черните“ поведоха в 18-ата минута чрез Славчо Шоколаров и задържаха аванса си до края на редовните 90 минути, но в добавеното време отбраната на домакините се пропука и Преслав Боруков донесе втора точка за Етър през сезона. Ботев пък има 9 точки в актива си.

Двубоят започна добре за „канарчетата“, които в 5-ата минута можеха да поведат след изстрел на Славчо Шоколаров, ако не бе навременната намеса на вратаря Христо Иванов.

Тодор Неделев центрира в пеналта в 18-ата минута, стражът на Етър се размина с топката, която попадна в Джонатан Перейра и бразилецът нямаше как да сгреши на празна врата – 1:0.

Филип Филипов опита да изненада гостите с удар от дистанция в 32-ата, но бранител се намеси и застана пътя на топката.

Сериозен пропуск на Димитър Тонев в началото на втората част лиши „канарчетата“ от втори гол.  Младокът бе изведен добре от Неделев, напредна и отправи изстрел, но прати на сантиметри от левия страничен стълб.

Етър на два пъти бе близо до израввняването и то в рамките на минута. Първо Боруков отправи слаб удар с глава от малка дистанция, а секунди след това Дани Пехливанов не успя да преодолее Аргилашки с техничен удар.

В 77-ата Мите Цикарски направи добро центриране за Атанас Илиев, но нападателят не съумя да уцели вратата.

В добавеното време време „болярите“ измъкнаха точката.  Мариян Иванов центрира към пеналта, топката се отби в Димитър Пройчев, след което Преслав Боруков успя да нанесе удар преди Филипов и Работов да се намесят, а Аргилашки нямаше как да реагира и Етър стигна до равенството – 1:1.