Суперлигата се завръща с нов мега проект, може да има и родни отбори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Промяна в проекта на Европейската Суперлига - увеличават се отборите

Европейската Суперлига продължава да бъде на дневен ред с цел да замести Шампионска лига. Проектът за мега турнира е претърпял значителни корекции, като планът вече включва участието в него на 60-80 клуба, разделени в отделни дивизии.

Информацията за това идва от разпространен официален документ от A22 Sports Management – компанията, която стои зад Суперлигата. В началото идеята беше в отцепилата се от УЕФА и ФИФА надпревара да участват само 12 от най-богатите клубове на Стария континент. След като планът е претърпял промяна и са включени доста повече отбори, то може да има и български тимове, макар да няма никаква конкретна информация за участниците.

Учасващите 60-80 клуба няма да са постоянни. Освен това целта е всеки отбор да има гарантирани по най-малко 14 мача на сезон в Европейската Суперлига. Уточнено е още, че участниците ще продължат да си играят паралелно и в своите шампионати.

Както е известно, първоначалният опит за създаването на турнира беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА. От Суперлигата обаче заведоха дела срещу двете организации в съда в Мадрид, който прехвърли делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се очаква да бъде взето по-късно през годината.