Светкавица окупира върха на североизток
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Търговище разгроми Тополи

Светкавица оглави класирането в Североизточната Трета лига след оглушителна победа с 6:1 при визитата на Тополи 2010 в среща от 10-ия кръг на надпреварата.

Седмият успех от началото на сезона изстреля тима от Търговище с точка пред Спартак (Варна), който се задоволи с нулево равенство при гостуването на Ботев (Нови пазар).

Светкавица вече може да се похвали и с най-резултатното нападение в групата – 25 гола в 10-те изиграни мача. Толкова е реализирал и Шумен.

Първата четвърт на срещата не предвещаваше подобен разгром. Нещо повече, домакините съумяха да възстановят паритета само няколко минути, след като капитанът на Светкавица Румен Русков откри резултата.

След това обаче гостите бяха абсолютен господар и напълно заслужено се поздравиха с изразителния успех. Това беше втора поредна победа, след като миналия уикенд бе записан успех с 3:1 над коравия тим на Черноломец (Попово).

С дубъл на Любомир Михалев, ново попадение на Русков, както и голове на Георги Димитров и появилият се като резерва Явор Тодоров Светкавица оформи крайното 6:1.

В следващия кръг тимът от Търговище приема у дома третия тим на Лудогорец, който е 7-ми във временното класиране, но е с три мача по-малко. Двубоят е на 25 октомври, неделя, от 14.00 часа. В същия ден Тополи ще гостува на Черноломец (Попово).