Юлияна Янева мислела за отказване от спорта 1
0 0
"Изключително съм щастлива от това, което постигнах. Това е резултат от моя труд", заявява златното момиче на България

Българката Юлияна Янева, която спечели златен медал на Световната купа по борба, разкри че два месеца преди надпреварата е била рухнала психически и е искала да се откаже от спорта. Янева взе златото в турнира в Белград, след като на финала в категория до 72 кг. победи Бусе Тусун (Турция) с 5:2.

“Бях рухнала психически, не ми се занимаваше с какъвто и да е спорт. Исках спокойствие, но може би бе момент на афект. Просто това бе поредната ми тежка травма. Радвам се, че този период на възстановяване ми помогна и психически и желанието ми се върна отново”, призна Янева.

“Медалистка съм при девойките, но това е най-големият успех в спортната ми кариера. Миналата година станах пета на Световното в Казахстан, но две седмици преди самото състезание скъсах кръстни връзки. Успехите ми при девойките са една подготовка за голямата борба. Изключително съм щастлива от това, което постигнах. Това е резултат от моя труд“, допълни златната медалистка.

“Вече 2 години работим заедно. Миналата година точно преди Световното получи контузия. Направихме всичко възможно да участваме и станахме пети, но след това казаха, че трябва да се оперира. Имаше психологически спад в нея, това е нормално. Оставих я да си помисли. И аз съм минал по този път. Като имаш много травми, казваш, че приключваш, но сърцето пак те води към спорта. Тя се завърна с добър успех. Тя дори смяташе да не участва. Аз я посъветвах да трупа рутина. Де факто това е второ състезание за нея при жените, дай боже така да продължава “, заяви треньорът ѝ – легендата Серафим Бързаков.