Тайсън Фюри отново нокаутира Уайлдър и сложи край на трилогията!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британецът нанесе съкрушаващия удар в 11-ия рунд на мача в Лас Вегас

Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри запази титлата си, след като нокаутира Дионтей Уайлдър в третия мач между двамата боксьори в битка, проведена в Лас Вегас, Невада. Въпреки че британецът бе пратен два пъти в нокдаун в четвъртия рунд, той доминираше в мача, а в предпоследния рунд успя и да нокаутира „Бронзовия бомбардировач“!

Тайсън Фюри отново нокаутира Уайлдър и сложи край на трилогията! 1

В първия сблъсък между двамата през декември 2018-а бе присъдено равенство, но втората среща бе спечелена категорично от британеца. През февруари 2020 година Фюри свали на два пъти своя противник, а в седмия рунд от ъгъла на Уайлдър хвърлиха кърпата и „Циганския крал“ завоюва колана на WBC.

Мачът трябваше да започне около 06:00 часа българско време, но вместо това стартира с час по-късно, като версиите за причините се разминават.

Уайлдър започна първия рунд много агресивно и вкара няколко удара в тялото на Фюри. Американецът пласира и точен десен прав, но в края на рунда Фюри вкара силен десен прав, а малко след това удари и гонга.

Уайлдър не успя да вкара точен десен прав във втория рунд, а Фюри веднага отговори с дясно кроше, след което последва клинч.

Тайсън Фюри отново нокаутира Уайлдър и сложи край на трилогията! 2

Американецът определено отстъпи инициативата и това се видя най-вече в третия рунд. Уайлдър вкара добър удар и разклати своя съперник, но малко след това бе пратен на земята от Фюри, който вкара страхотни два удара. Уайлдър получи още два ъперкъта, след като продължи мача, а в крайна сметка гонгът бе ударен в най-добрия момент за американеца.

Тайсън Фюри отново нокаутира Уайлдър и сложи край на трилогията! 3

Уайлдър бе много разколебан в четвъртия рунд, но въпреки атаките на „Циганския крал“ се върна в мача, след като прати в нокдаун Фюри след няколко прави удара и ъперкът. Това вдъхнови американеца, който успя да прати Фюри още веднъж на земята, но едва в последните секунди.

Фюри започна с атака с ляво кроше в петия рунд, но и Уайлдър нанесе няколко тежки удара, въпреки че те не попаднаха точно в целта.

От шестия рунд започна и пълната доминация на Фюри, който постепенно усилваше натиска.

След седмия рунд влезе и лекарски екип, за да провери състоянието на Уайлдър, но мачът продължи.

Уайлдър пласира десен прав в осмия рунд, който обаче отново бе на сметката на Фюри, който вкара повече точни удара.

Тайсън Фюри отново нокаутира Уайлдър и сложи край на трилогията! 4

В десетия рунд Фюри отново прати Уайлдър на земята, а реакциите на американеца показваха, че няма да издържи дълго на атаките на „Циганския крал“.

В 11-ия рунд се случи и логичното. След нова серия от десни удари и ъперкъти, последвани от мощно дясно кроше, Фюри просна Уайлдър на ринга и американецът просто нямаше как да се изправи след това.

Така Фюри остава непобеден на ринга с 31 победи, 22 от които с нокаут, и едно равенство, Уайлдър пък претърпя втората си загуба.