Талант на Барселона ще премине в Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трансферът на Нико Гонзалес е уреден

Полузащитникът на Барселона Нико Гонзалес ще напусне тима, за да се присъедини към Порто, съобщава Фабрицио Романо. Двата отбора са се договорили за трансферна сума от 8 милиона евро. В споразумението между двете страни има и няколко клаузи, които сериозно облагодетелстват каталунците. Те имат откупна клазуза в споразумението с играча, както и ще получат 40% от негова евентуална продажба в бъдеще.

Нико бе един от най-бляскавите таланти на прочутата школа на Барса – “Ла Масия” и дълго време се смяташе, че той ще бъде неизменна част от бъдещето на Барселона. Това обаче не се случи, тъй като той не успя да се справи с конкуренцията на други двамата таланти от школата – Педри и Гави, които показаха значително по-добри резултати и изпратиха Нико в Порто.

Положителното в тази сделка за младока е факта, че той ще може да натрупа опит в професионалния футбол, който ще му бъде много полезен в бъдеще. Гонзалес е едва 21 годишен, което означава, че най-добрите му години тепърва предстоят и той ще може да докаже на хората в Барселона, че са сбъркали с преценката за него.