Тъжно – предричат, че Анди Горам ще живее още 6 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стражът на Рейнджърс от мачовете с Левски е диагностициран с нелечима форма на рак

Легендарният вратар на Рейнджърс и шотландския национален тим – Анди Горам, шокира футболния свят, разкривайки, че му остава още около половин година живот

58-годишният Горам, който за кратко е носил и екипа на Манчестър Юнайтед, е познат на феновете на Левски като вратаря на Сините от Глазгоу в незабравимите мачове между двата състава в Шампионската лига през 1993 година.

По време на седемгодишния си престой в Рейнджърс печели 5 шампионски титли, 3 Купи на Шотландия и 2 Купи на Лигата.

През април Горам, който има 43 срещи за националния тим на Шотландия, е диагностициран с нелечима форма на рак, който вече се е разпространил в черния дроб, в единия бял дроб, в ребрата и в три от гръбначните прешлени.

Любимецът на феновете на Рейнджърс обаче отказал химиотерапия, след като видял ефекта от това лечение върху бившата си съпруга Мириам при нейната борба с рака през миналата година.

“Специалистът каза, че ако направя химиотерапия ще живея около девет месеца, а без нея – шест. След като видях какво се случи с Мириам, отказах. Обсъдих решението си с нея и сина ни Дани. Да се подложа на химиотерапия и да живея още три месеца с ужасно качество на живот? Не, благодаря. Мириам мина шест курса на химиотерапия и три на радиография. Беше адско. Тя обаче имаше шанс за живот и сега малко или много победи болестта. Проблемът при мен е наличието само на един изход“, обяснява Горам.