Шведска инвазия – Терн и Ринг стават Канарчета до дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двамата са опитни играчи със солидни визитки, акостират в Пловдив като свободни агенти

Халфът Симон Терн и лявото крило Джонатан Ринг могат да бъдат смятани за сигурни нови попълнения на амбицирания да подобри сериозно позицииите си в българската Първа лига Ботев (Пловдив), съобщават медиите в Швеция.

28-годишният полузащитник Терн, син на бившата звезда на Тре Крунур Йонас Терн, и година по-големият Ринг ще акостират в Пловдив като свободни агенти, пише Sportbladet

За последно Терн-младши игра в Норкьопинг, но договорът му изтече в края на 2020 година. Освен това той е носил екипите на ИФК Варнамо, Хелзинборг, Малмьо, Хееренвеен и АИК Стокхолм. Има и 4 участия в шведския национален тим.

Баща му пък направи кариера в Европа, играейки в Бенфика, Наполи, Рома и Глазгоу Рейнджьрс. Той записа 75 мача за Трите корони и беше основна фигура в състава, взел участие на Мондиал’90 и Евро’92 преди да стигне до бронзовите медали на световното първенство в САЩ през 1994 година.

Шведска инвазия - Терн и Ринг стават Канарчета до дни 1

За последно Ринг игра в Юргорден, но и неговият контракт изтече в края на 2020 година. Той стана шампион на Швеция с отбора през 2019 година, а също така спечели купата на страната през сезон 2017/18.

Кариерата му започва в академията на Йоребро, а първият му професионален договор е с ИФК Варнамо. След това играе в Калмар и Генчлербирлиги.