Тервел: Предстои тежка битка, но съм тук да си свърша работата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук, за да говоря много", заяви Тервел преди мача с Викапита Мероро

Българският боксьор Тервел Пулев заяви на официалната си пресконференция преди мача с намибиеца Викапита Мероро, че не е отишъл в Танзания, за да говори много, а за да си свърши работата. Битката в полутежка категория е в петък, 29 януари, и е част от галавечер в бившата столица Дар ес Салаам.

“Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук, за да говоря много. Дошъл съм, за да си свърша работата”, заяви Тервел пред медиите.

“Танзания е красива страна. И градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря”, каза българинът, цитиран от bTV.

Тервел няма загуба в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Мероро. Намииецът има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, а за последно загуби от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г.

По-малкият от братята Пулеви, който вече е 9-и в ранглистата на асоциацията в полутежка категория, възнамерява да атакува световната титла до края на 2022 г.

Последният мач на българина беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 година в пловдивската зала “Колодрума”. Успехът на Тервел му донесе интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.