Тервел Пулев отказа намибиеца Викапита Мероро в 9-ия рунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът доминираше на ринга в Танзания срещу съперник, който прибягваше често до нечисти удари и клинчове

Българският боксьор Тервел Пулев записа своята 16-а победа на професионалния ринг! На боксова галавечер в Танзания родният боец спечели в 9-ия рунд след отказване на намибиеца Викапита Мероро. Тервел доминираше на ринга и пласира по-чисти удари, а на няколко пъти африканският боксьор беше разклатен сериозно, но българинът трябваше да изчака до предпоследния рунд, в който отвори аркада на Мероро и от ъгъла на намибиеца взеха решение да прекратят срещата. Така по-малкият от братята Пулеви направи важна крачка по пътя към световната титла в полутежка категория.

Тервел беше по-активният боец на ринга в първия рунд, като нанесе няколко отлични леви крошета, а малко преди гонга разклати сериозно своя съперник с дясно кроше.

Във втория рунд се видя ясно, че Мероро ще прибягва често до нечисти удари и клинчове, а реферът на няколко пъти се забави да раздели боксьорите.

Тервел започна много агресивно третия рунд и вкара няколко чисти удара на намибиеца. Мероро опитваше с нечисти удари да извади от равновесие българина, но Тервел не се поддаде на провокациите.

Мачът продължи да се накъсва начесто и в четвъртия рунд, в края на който странно защо реферът реши да отнеме по точка и на двамата, въпреки че само намибиецът заслужаваше санкция.

Мероро опита няколко леви прави в петия рунд, който беше и най-равностойния от началото на мача.

Африканецът опита да се извини за поредица нечисти удари в началото на шестия рунд, но българинът отказа да ги приеме. Тервел имаше няколко успешни леви прави и комбинации с крошета, и записа пореден рунд на своя сметка.

Тактиката на Мероро да влиза в клинч продължи и в седмия рунд, но Тервел притисна на няколко пъти намибиеца в ъгъла, въпреки че не успя да нокаутира своя съперник.

Африканецът имаше проблеми с дясната ръкавица в началото на осмия рунд. Тервел получи важни инструкции от своя брат. Последва мощна атака на родния боец, Мероро беше разклатен, но отново оцеля. В самия край на рунда Тервел пласира отличен ъперкът.

Срещата приключи един рунд преди предвидените 10, тъй като Тервел успя с отличен удар да отвори аркада на африканеца и от неговия ъгъл хвърлиха кърпата.