Тетевен се превръща в арена на звездни схватки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Класиците ни ще премерят сили с домакините на световното първенство - Сърбия, в престижен двубой

Месец и половина преди световното първенство националният ни отбор по класическа борба ще се изправи в двустранна среща срещу силния състав на Сърбия, съобщава родната федерация по борба.

Интригуващите схватки в осем категории ще се състоят в петък в Тетевен, където и двата тима са на подготвителен лагер. Началото на двубоите ще бъде поставено в 10.00 часа.

Любопитно е да се отбележи, че начело на звездната селекция на Сърбия е дългогодишният треньор в българския национален отбор Стоян Добрев.

„Двубоят е част от подготовката и на двата отбора за насроченото през декември световно първенство, както и за турнира в Полша в началото на ноември,” коментира президентът на федерацията Христо Маринов.

“Засега и двете състезания са в календара и дано Международната федерация да не ги отмени заради пандемията. Все пак относно съдбата на световното първенство очакваме окончателното решение на Изпълкома на 6 ноември.”

Тетевен се превръща в арена на звездни схватки 1

С особен интерес се очаква сблъсъка в категория до 60 кг между световния и европейски шампион от 2013 година Иво Ангелов и първенеца на Перица Димиржевич, който е сребърният медалист от световни и европейски първенства.

В следващата категория – до 63 кг, Николай Вичев ще има сериозен тест, тъй като срещу него на тепиха ще застане европейския шампион Кристиян Фрис. Най-тежка обаче изглежда задачата на 67-килограмовия Константин Стас, който ще премери сили с олимпийския шампион от Игрите в Рио през 2016 година Давор Щефанек.

Оставилият отлични впечатления с представянето си на държавното първенство в Ловеч – Стоян Кубатов, ще се изправи в категория до 77 кг срещу световния шампион от от 2017 година Виктор Немеш.

Двукратният носител на златния пояс „Никола Петров” Даниел Александров ще провери формата си с дуел с младока Зарко Диков, а при 87-килограмовите Светослав Иванов ще опита да затвърди израстването си в схватка с с двукратния първенец на Европа Зураби Датунашвили.

В категория до 97 кг Кирил Милов ще се сбори с бронзовия медалист от световното първенство в Астана Микаил Каджая, а при най-тежките – до 130 кг, един срещу друг ще застанат шампионът на България Радослав Георгиев ще и Бобан Живойнович, който зае пето място на европейското първенство миналата година.

Ето и осемте сблъсъка между избраниците на Армен Назарян и Стоян Добрев:

60 кг – Иво Ангелов – Перица Демиржевич
63 кг – Николай Вичев – Кристиян Фрис
67 кг – Константин Стас – Давор Щефанек
77 кг – Стоян Кубатов – Виктор Немеш
82 кг – Даниел Александров – Зарко Диков
87 кг – Светослав  Николов  – Зураби Датунашвили
97 кг – Кирил Милов – Микаил Каджая
130 кг – Радослав Георгиев – Бобан Живойнович

Снимки: БФ Борба