Тийм надигра Ноле в тричасов трилър и е на финал в Лондон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Австриецът не допусна нито един пробив в мача

Шампионът от US Open Доминик Тийм се класира за финала в тазгодишното издание на Финалите на ATP в Лондон, след като надигра считания за основен фаворит за титлата Новак Джокович в драматичен полуфинален дуел със 7:5, 6:7(10), 7:6(5) след 2 часа и 54 минути игра.

По време на срещата 27-годишният австриец пласира 12 аса и не допусна нито един пробив, като отрази и трите шанса за брейк на Ноле, който е петкратен победител в надпреварата, в която сили мерят осемте най-добри през сезона.

Тийм взе аванс след пробив в 11-ия гейм на първия сет при единствената си възможност. Във втория сет сърбинът пропиля два поредни сетбола, след като при 6:5 дръпна с 40:15 при подаване на съперника, но в последвалия тайбрек Ноле отрази четири мачбола, като при втория от тях Тийм направи двойна грешка.

В крайна сметка след 9:10 точки Джокович взе три поредни разигравания, а с това изравни резултата.

В заключителната част нямаше нови възможности за пробив. Закономерно се стигна до решаващ тайбрек, в който Ноле поведе с 4:0, но последва серия от шест безответни точки за австриеца, който в крайна сметка стигна до победата с шестия си мачбол.

Това бе победа №300 за Тийм в турнирите на АТР. В утрешния финал той ще се изправи срещу Рафа Надал или Даниил Медведев, които играят по-късно тази вечер.

Вече пък е ясно, че финалният турнир на ATP ще има нов шампион, тъй като нито един измежду Тийм, Медведев и Надал е печелил трофея. В миналогодишното издание австриецът отстъпи на финала на Стефанос Циципас.