Топ тенисист е първият клиент на агенцията на Жерар Пике
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доминик Тийм е първият клиент на бранителя на Барселона Жерар Пике

Един от най-добрите тенисисти в света – Доминик Тийм, е първият клиент на мениджърска агенция „Kosmos“, която е собственост на прочутия футболист Жерар Пике. Агенцията ще бъде представител на световния №5 в ранглистата на ATP, а също така ще бъде негов PR и ще го съветва по въпросите, свързани със спорт, маркетинг и финанси.

Защитникът на Барса Жерар Пике остана много доволен сключването на контракта с първата звезда на агенцията си: Ето какво заяви той:

„Много сме развълнувани от този проект. Много хора, свързани със спорта, работят в „Kosmos“ от много години и са се специализирали в различни области на развитие от кариерата на един спортист. Ние знаем какво е важно за активния играч и за неговото бъдеще, защото много от нас са били професионални спортисти“.

По въпросите, свързани с австрийския тенисист, ще отговаря Гало Бланко, който е практикувал този спорт в миналото.

„Много съм щастлив, че отново ще работя с Гало. Той бе много близък за мен и моето семейство. Този сезон не започна по най-добрия начин за мен и затова се опитвам да се върна към нивото си от края на 2020 г. Фактът, че вече си партнираме с Гало и „Kosmos“, може да ни донесе много ползи“, изрази радостта си Тийм.

Бланко също бе много доволен от факта, че ще работи с Доминик Тийм. Той заяви, че се познават отдавна с австриеца и преди са работили заедно. Двамата са в добри отношения и според Бланко ще сформират много добър екип.

Доминик Тийм не се представя на високо ниво през 2021 г. Най-доброто му постижение през годината е финал на турнира в Барселона. През миналата година австриецът постигна най-големия си успех, спечелвайки US Open, след като победи Александър Зверев на финала. Също така той стигна и до финал в Откритото първенство на Австралия в началото на 2020 г. Може би сключването на договора с агенцията на Пике ще му подейства добре психологически и Тийм ще подобри представянето си през 2021 г.