Жерар Пике: Въобще не ми липсва футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанецът не се оплаква от живота си в момента

Бившият бранител на Барселона Жерар Пике даде интервю за “Cadena Ser”, в което коментира живота си след отказването от футбола, ситуацията с Барса и още доста други любопитни теми.

“Да бъда президент на Барселона? В момента това е много далечно. Имам много неща да правя с настоящите си проекти. Въобще не ми липсва футбола. Тази фаза от живота ми отмина. Когато вземеш решение да напуснеш, го приемаш. Да гледаш назад няма смисъл, според мен. Много съм горд от постигнатото. Не съм и мечтал нещата да се развият толкова добре, но да оставам в миналото би било грешка”, започна бившия стожер в отбраната на Барселона.

“В деня, в който напуснах клуба, не оставих неразрешени неща. Те не ми дължат нищо. Не бих казал, че са ми простили. Вярно е, че подписах за година и половина, но не играех и това беше причината да се оттегля. Получих заслуженото, докато играех.

Дали съм притеснен за Барса? Имам някои притеснения. Знаете, че икономическата ситуация не е много добра. Това са президент и ръководство, които са минавали през това, случи им се през 2003 г. Те са смели и знаят какво правят. Ние сме в режим “оцеляване”, но без да отписват трофеите. Следващите 2-3 години ще са решаващи”, допълни Пике.

Той говори и за огромните инвестиции, които отборите от Саудитска Арабия правят в последно време.

“Не са ми се обаждали от Саудитска Арабия и аз не бих отишъл там. Винаги съм казвал, че клубът на живота ми е Барса. Да правиш нещо за пари не е моят начин. Те инвестират, разбирам, че инвестират и в имиджа си. Светът на футбола се променя”, завърши Жерар Пике.