Официално: Гранит Джака вече е играч на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Швейцарецът ще се завърне в Бундеслигата след дълга пауза

Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака ще бъде обявен съвсем скоро официално като ново попълнение на Байер Леверкузен, съобщава Фабрицио Романо. Джака договори личните си условия с “аспирините” още миналия месец, но трансферът беше забавен защото “артилеристите” искаха да са сигурни, че Деклан Райс ще избере да се присъедини към тях вместо към Манчестър Сити.

Джака прекара цели 7 години на “Емирейтс”. През този дълъг период, той имаше както възходи така и падения с “червената фланелка”. Джака дори бе близо до напускане още когато Унай Емери бе треньор на Арсенал, след като се скара с феновете, но това не се случи, защото Микел Артета успя да успокои обстановката след пристигането си.

Испанският специалист помогна на Джака да се върне към най-добрата си форма и успя да го върне в титулярния състав. Сега обаче двамата явно са усетили, че класата на Джака може би няма да бъде достатъчна на Арсенал да спечели Висшата лига, което е довело до неговата продажба.

В Байер Леверкузен Джака ще стане част от амбициозният проект на друг млад испански треньор. Там бившия полузащитник на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, Шаби Алонсо гради чудесен отбор, който е способен на изненадващи подвизи както на домашната, така и на международната сцена.