Пирин пропусна да вземе милиони от Ювентус за местен талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" трябва много да съжаляват за грешката си

Ръководството на Пирин (Благоевград) не е успяло да поднови навреме договора на таланта на клуба Марсел Бибишков. Поради тази причина синът на бившия футболист – Крум Бибишков, ще напусне тима без трансферна сума. Той ще се присъедини към италианския гранд Ювентус.

“Наистина съм много горд. Пожелавам му най-вече да е здрав и да постигне най-големите успехи. Намира се в топ отбор, щастлив съм. Имаше и други оферти за него, но когато разбрахме за Ювентус… От клуба се свързаха с мен и Иван Чворович, с когото работим заедно. Двамата сме “виновни” този трансфер да се осъществи, но “вината” най-вече е на моя син, който има голям талант“, заяви пред bTV Крум Бибишков.

„От Ювентус се свързаха с нас в средата на март, още тогава от клуба обявиха, че той ще бъде футболист на отбора за юноши до 17 години. След това всичко беше формалност. Марсел го прие много добре, това е нормално за дете, което обича футбола. Мечтата на всеки един футболист, е да играе в такъв отбор.

Той няма договор с Пирин и напуска. Искам да уточня, че за да подпише контракт, някой трябва да му предложи такъв. Той си тръгва с високо вдигната глава и не е виновен за това, което се случва в клуба. В последните дни се пише за футболисти, които си тръгват през задния вход, но това не е така. Марсел чакаше да му предложат първи професионален договор, но човекът, който се занимава с тези неща, не е наясно или не знае какво точно прави в Пирин.

В Ювентус оцениха таланта на Марсел, но в Пирин не успяха. Има доста талантливи деца в академията. След случая с Марсел от клуба започнаха да отправят предложения за договори на другите юноши. Винаги в последния момент мислим за нашите юноши. Аз съм израснал в този клуб и ме боли от това, че в момента той се управлява от един човек, на когото не му е там мястото. Срамно е да му казвам името, но говоря за Атанас Дафинов. Искам да го попитам след 2-3 месеца той през коя врата ще излезе?”, добави бившия футболист.

“От това, което виждам, бъдещето на Пирин е под въпрос. Проблемът идва оттам, че кметът на Благоевград отпусна някакви общински пари, но е назначил човек, който не знае как те се управляват. Трябва да се предприемат някакви мерки, защото той ще си тръгне, но Пирин остава. Ще бъде много тежко за града и феновете“, завърши Крум Бибишков.

Според информацията на bTV в Ювентус са били готови да платят над 800 хиляди евро за правата на Бибишков, но заради изтеклия му договор те ще го вземат без пари.