google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Съперничеството между Федерер, Надал и Джокович изобщо не е към края си", смята той.

Австрийският тенисист Доминик Тийм говори за моментната ситуацията в световния тенис, като не пропусна да изкаже мнението си относно съревнованието между Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

“Винаги съм казвал в различни интервюта, че тези трима спортисти са уникални. Моето виждане се различава от това на повечето хора, защото аз изпитвам огромно уважение към всеки един от тях. Никога не съм избирал просто един, и не съм казвал, не, Рафа е най-добрият, или по-велик от Роджър няма. Напротив, щастлив съм, че играя във времето на толкова невероятни тенисисти и личности. Изправял съм се и срещу тримата, и за мен е истинско удоволствие, всеки път, когато изляза на корта, за подобен мач”, призна Тийм.

“Считам, че Новак Джокович изобщо не е редно да бъде отписван с лека ръка. Не забравяйте, че все още резултатът по брой отличия от Големия шлем е равен. Никой няма да се откаже толкова лесно от борбата, след време да е наричан най-великият тенисист в историята. Очаква ни страхотна 2022-а година, като според мен съперничеството между Федерер, Надал и Джокович изобщо не е към края си. Това е най-великото противопоставяне в историята на тениса, и друго такова, едва ли ще има скоро”, сподели австриецът.