Тилеманс е недоволен от липсата на игрово време в Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският национал не е много доволен след трансфера си в бирмингаския клуб

Полузащитникът Юри Тилеманс изглежда нещастен в отбора на Астън Вила. Поне това намеква коментарът му за белгийското издание DHNET. Белгийският национал не е постигнал голям прогрес, откакто се присъедини към Астън Вила през лятото със свободен договор, но настоява, че има уверенията на мениджъра за промяна на сценария.

Ужасното начало на сезона на Астън Вила през първия уикенд не накара Унай Емери да направи големи промени в стартовия си състав. Досега Емери предпочита да залага на Бубакар Камара и Дъглас Луис в полузащитата, оставяйки Юри Тилеманс като опция от резервната скамейка. 26-годишното ново попълнение на бирмингамци започна само в един мач в квалификациите за Лига на конференциите Европа срещу Хибърниън и сега намекна за недоволството си от „неприятната ситуация“.

Преди квалификацията на Белгия за Евро 2024 срещу Азербайджан ,халфът говори пред пресата и намекна, че е недоволен от Емери и сегашното му положение във Вила. Тилеманс каза: „Тази ситуация не е приятна. Казах на мениджъра (Унай Емери), че съм дошъл във Вила, за да играя.”

„Той ме разбира, но в момента предпочита да играе с двамата си полузащитници от миналия сезон. Каза ми, че скоро мачовете ще идват един след друг и ще имам повече игрово време. Знам, че този отговор не ме кара да напредвам, но какво да правя? Винаги, когато имам възможност, искам да я използвам. Досега съм стартирал веднъж, в Лигата на конференциите”, заяви Тилеманс, който през миналия сезон игра за отбора на Лестър, но напусна тима след изпадането на ‘лисиците’.