Тимъти Уеа: Ще оставя сърцето си на терена за Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ювентус е сред любимите клубове на баща ми, като той го подкрепя и е луд по отбора, което направи избора ми още по-лесен", заяви офанзивният футболист

Ювентус направи малко изненадващ трансфер това лято, след като привлече национала на САЩ – Тимъти Уеа. 23-годишният футболист разкри подробности за трансфера си в торинския гранд. Той призна, че симпатиите на баща му Джордж Уеа е била една от причините да заиграе на “Алианц Стейдиъм”.

“Чувствам се развълнуван, привилегирован и благословен, това ми беше детска мечта. Става въпрос за един от най-големите клубове в света, ако не и най-големият. Така че съм супер горд да бъда “бианконеро”. Какво ме накара да избера отбора? Просто всичко свързано с него – историята, играчите, треньорите и доверието на всички в мен. Тук се чувствам като у дома си. Както видяхте, привърженици дойдоха да ме подкрепят преди медицинските ми прегледи. Просто съм щастлив и развълнуван да започна”, заяви Уеа.

“Историята на баща ми, който е играл за Милан, е огромна, а сега неговият син получава възможност да играе в Серия “А”, и то в един от най-великите клубове. Това е прекрасно. Ювентус е сред любимите му клубове, като той го подкрепя и е луд по отбора, което направи избора ми още по-лесен” добави Тимъти Уеа.

Офанзивният футболист заяви, че обича да прави пробиви и да доставя асистенции. Той каза, предпочитаната позиция от него е халф-бек.

“Където и да имат нужда треньорът и съотборниците ми, ще съм щастлив да им помагам. Надявам се да постигна големи неща. Имаме прекрасен състав, страхотен клуб и добър треньорски щаб. Ще оставя сърцето си на терена за този клуб. Обичам ви, хора, и ще се видим скоро”, заяви бившия футболист на Лил.