google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на Челси Тимо Вернер увери, че ще бъде на линия за супер сблъсъка с Ливърпул на 20 септември от 2-рия кръг на Висшата лига. Нападателят получи лека травма срещу Брайтън, но ще бъде готов за битката с “червените”.

Вернер направи дебют за “сините” в Премиър лийг и игра цял мач, като Челси записа успех над “чайките” с 3:1. Германецът се представи добре и изработи дузпата, с която лондончани откриха резултата през първта част. Бившият нападател на РБ Лайпциг получи контузия в епизод със стълкновение с вратаря на домакините Матю Райън, но направи обещание да се възстанови за двубоя през уикенда.

“Вратарят им ме ритна директно в мускула и това бе много силен удар. През остатъка от мача изпитвах силна болка. Не можех да правя някои движения, тъй като мускулът беше много напрегнат, но се радвам, че победихме. В рамките на седмицата ще се оправя”, закани се германският стрелец.

“Изиграхме добър двубой и съм радостен от изработената дузпа, тъй като това беше много важно. Дали ще съм готов за Ливърпул? Разбира се. За подобни големи мачове винаги си готов”, заяви Вернер пред Evening Standard.

И Челси, и Ливърпул спечелиха своите откриващи двубои във Висшата лига. “Червените” записаха далеч по-труден успех, след като надвиха Лийдс у дома с 4:3.