Тити Папазов след загубата: Очевидно ни липсваше енергия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За първи път обаче Левски е с толкова къса скамейка и с толкова много млади играчи в тренировъчния процес"

Наставникът на Левски Лукойл Константин Папазов заяви след загубата със 75:93 от Черноморец (Бургас), че основна причина за едно от най-тежките поражения на тима през последните години е разликата във физическото състояние на двата отбора.

“Имаше видима разлика във физическото състояние на двата отбора. Това е основната причина за загубата. Тук няма място за оправдания, но е факт, че това ни се отразява. В хода на мача Тайрън получаваше крампи и някаква контузия, която беше възстановена. Но, всички тези неща не могат да се мерят с очевидната разлика в липсата на енергия. Ние дойдохме още вчера и подходихме максимално професионално. Възстановяването в този ритъм е много тежко. Играем очестена програма, в каквато са и другите отбори. За първи път обаче Левски е с толкова къса скамейка и с толкова много млади играчи в тренировъчния процес.“

„След четири дни ни чака нов мач. В нашето първенство всеки може да победи всеки, единствено Рилски спортист държи постоянно ниво. Според мен играчите в България не са готови на този ритъм, но в името да бъде спасено първенството ние взехме това решение. Със сигурност няма да чуете думата “подценяване” от мен за този мач. Ние знахме какво ни предстои още от мача с Ямбол. Знаехме, че Черноморец изригва и избухва. Отборът на Левски отдавна не е завършвал с 28 точки за едно полувреме. Те обаче имат много добро нападение и много добра транзиция, която води до резултат. Опитахме се, ние бяхме задължени да спечелим второто полувреме заради самите себе си. 25 точки бяха нереално много“, добави специалистът.

“Надяваме се Бразелтън да е получил само крампи. И Асен Великов, и Йордан Минчев няма да бъдат готови за следващия месец. Имаме още три мача, които ще завършим с този състав”, каза още треньорът на Левски Лукойл.