Томаш: Няма да забравя еуфорията от титлата през 1991 година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има дати, събития и годи­ни, които се оказват поврат­ни в живота на човек. За мен такава бе 1991-ва"

На 25 май 1991 година, преди точно 30 години, отборът на Етър печели шампионската титла два кръга преди края на сезона. „Болярите“, предвождани от Георги Василев, правят 1:1 с бургаския Черноморец и печелят на теория златните медали. Среброто в края на сезона остава за ЦСКА, а на третото място финишира Славия.

“Има дати, събития и годи­ни, които се оказват поврат­ни в живота на човек. За мен такава бе 1991-ва. Годината на футболния триумф на Ве­лико Търново”, споделя пред “Тема Спорт” настоящият настав­ник на Етър Александър Томаш.

“Бях 13-годишен и вече ня­колко сезона бях част от шко­лата на клуба. За нас юноши­те бе истинско щастие, когатo виждахме играчите от първия отбор. Те до един бяха големи имена, а за нас бяха идоли. Ходех на всеки домакин­ски мач с баща ми. Няма да заб­равя еуфорията в града след спечелването на титлата. Жалко само, че награждаване­то бе в София”, връща се назад в годините специалистът.

“Този ентусиазъм, тази огромна радост в града ме ам­бицира още повече и след 3 го­дини вече бях в ЦСКА. Но Етър продължи да е част от мен. Винаги, когато се връщам към детските си години, си спом­ням за онези вълнения и еуфо­рията, която бе заляла Търно­во. Искрено пожелавам на жи­телите на града отново да из­живеят това щастие”, допълва треньорът на великотърновци.