ВАР спаси ЦСКА срещу Етър в края, “червените” взеха важни три точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" завършиха мача с 10 души, a "виолетовите" пропуснаха куп ситуации за гол

ЦСКА победи Етър с 1:0 в отложен двубой от 3-ия кръг на efbet Лига. Марселино Кареасо отбеляза единственото попадение в началото на второто полувреме на стадион “Ивайло”.

С този успех отборът на ЦСКА се изравни по точки с лидера Черно море – двата тима имат по 32 пункта. Съставът на Етър остана с 8 пункта на последното 16-о място в таблицата.

Етър изигра много силно първо полувреме. “Виолетовите” имаха няколко доста добри възможности за откриващо попадение. В 9-ата минута удар на Шахредин Букхолда премина покрай гредата. Малко след това Мартин Тошев порази вратата на ЦСКА, но голът бе отменен заради засада.

В 36-ата минута Мартин Моран се размина с топката и не успя да я засече във вратата, а веднага след това Кольо Станев отправи опасен удар, отразен от Густаво Бусато. Минута по-късно Мартин Тошев бе разочарован от стража на ЦСКА и резултатът остана 0:0.

Футболистите на Нестор Ел Маестро се активизирах в заключителните минути на първото полувреме, като Амос Юга и Джонатан Линдсет направиха пропуски.

Второто полувеме стартира много добре за ЦСКА и гостите поведоха в 49-ата минута. Матиас Фаетон отправи удар към вратата, спасен от стража Мартин Величков. Тобиас Хайнц пропусна да направи добавка, но топката попадна у Марселино Кареасо, който от близка дистанция не сбърка за 0:1.

В 61-вата минута “червените” останаха с човек по-малко. Амос Юга бе изгонен с директен червен картон, след като спря Крум Стоянов на границата на наказателното поле. От пряк свободния удар Мартин Тошев не успя да преодолее стената.

В 70-ата минута Николай Янков от състава на “виолетовите” стреля с глава в ръцете на вратаря на ЦСКА. Малко след това вратарят на домакините се намеси добре при опасен удар на Тобиас Хайнц.

В добавеното време Етър изравни чрез Ивайло Димитров и хвърли в екстаз феновете на “Ивайло”. Голът обаче бе разгледан с ВАР и бе отсъдена засада на Николай Янков в хода на атаката.

ЦСКА успя да запази аванса си до последния съдийски сигнал и се поздрави с победа. “Армейците” се върнаха на верния път след нулевото реми с Арда в миналия кръг. В следващия си мач воденият от Нестор Ел Маестро отбор приема Хебър на 6 ноември.