Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Някой сериозно ще спести от трансфери

Остават три месеца преди края на сезона. Футболистите, чиито договори изтичат през лятото, могат да преговарят с други клубове. Предвид финансовия феърплей, безплатните агенти са ценен ресурс, тъй като не е нужно да се плаща за техния преход. Тук сме събрали топ 10 на всички играчи, които през лятото могат да бъдат прехвърлени безплатно. Някои от клубовете ще спестят сериозни суми.

Оливие Жиру (Челси, 9 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Оливие Жиру

В Челси се събра наистина млад отбор. Франк Лампард упорито не слага 33-годишния Жиру в състава и той има играни само 8 мача през този сезон. Позицията на Оливие се заема от по-младия Ейбрахам (22) и Батшуй (26). Жиру е най-старият играч на тима, но без да броим Уили Кабалеро (38).

Оливие може да напусне Челси през зимата, но Лампард открито обяви, че няма да пусне нападателя в друг отбор през сезона. Интерес към Жиру демонстрираха Интер, Лацио и Тотнъм. Миланският клуб се счита за фаворит в двубоя за французина, защото Антонио Конте и Оливие Жиру вече са работили заедно в Челси.

Давид Силва (Манчестър Сити, 15 милиона евро)

 

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Давид Силва

Испанецът е шампион на клуба, като на негова сметка  са записани 421 мача за „гражданите“. Наскоро Силва навърши 34 години. Въпреки възрастта и конкуренцията в състава, Давид редовно се изявява този сезон – от 25 срещи, 20 от които са в началото на сезона има 3 гола и 8 асистенции.

Миналото лято Силва можа да замине за Висел Кобе, където негов съотборник щеше да бъде Андрес Иниеста. Сега основният претендент за испанеца се счита  Интер Маями – клубът на MLS, съсобственост на Дейвид Бекъм.

Ян Вертонген (Тотнъм Хотспур, 18 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Ян Вертонген

Белгиецът пропусна няколко мача през този сезон поради контузии. Въпреки това, Ян остава основният защитник на “шпорите”, като има изиграни 23 срещи, 22 от които в стартовия състав. Агентът на Вертонген каза, че клубът все още не е предложил оферта за нов договор: „Ние сме отворени за други клубове, има голям интерес към Ян, но приоритетният вариант е Тотнъм“. Той се чувства отлично в Лондон “.

Аякс възнамерява да върне Ян Вертонген, който, от 2006 до 2012 г. играеше за амстердамския клуб. Главният треньор на Аякс – Ерик тен Хаг, се надява да подпише с Вертонген.

Хосе Кайехон (Наполи, 18 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Хосе Кайехон

Кайехон е истински ветеран от клуба. От 2013 г. испанецът е в полза на Наполи, като само Лоренцо Инсиние е в отбора по-дълго време (2010 г.). Който и да е треньор на Наполи, Хосе винаги си остава ключов играч. През този сезон Кайехон има 9 асистенции и е най-добрият помощник на отбора.

Според Calciomercato на испанеца е бил предложен нов договор, но Хосе го е отказал. Кайехон може да продължи кариерата си в Китай. Далиен Ифан е готов да плаща на крилото 10 милиона евро годишно, а в клуба го чакат Рафа Бенитес и Марек Хамшик.

Неманя Матич (Манчестър Юнайтед, 20 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Неманя Матич

Сръбският халф пропусна по-голямата част от сезона поради контузия. Когато Неманя е здрав, той играе в основата: 18 мача, от които 16 са в стартовия състав. Главният треньор на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер високо цени Матич. Норвежкият специалист очаква Неманя да поднови договора си. Ето какво заяви: „Надявам се Матик да не си тръгне. Играе добре и работи усилено, за да остане в клуба. “

През януари Интер и Милано проявиха интерес към Матич. Сърбинът отхвърли предложението им, тъй като възнамерява да продължи кариера в Манчестър Юнайтед. „Досега не се говори за удължаване, но ръководството знае моята позиция. Бих искал да играя за Манчестър Юнайтед.

Единсон Кавани  (Пари Сен Жермен, 25 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Единсон Кавани

Кавани загуби конкуренцията на по-младия Икарди. Аржентинецът, нает от Интер, игра добре с Неймар и Мбапе  Мауро почти сигурно ще остане в Пари Сен Жермен. Освен това Единсън е измъчван от контузии – уругваецът пропусна 17 мача тази година поради здравословни проблеми.

Единсон помоли ръководството на Пари Сен Жермен да го пусне в друг клуб. През зимата Кавани беше близо до преместване в Атлетико, но трансферът не се осъществи. До края на сезона Ел Матадор ще седне на пейката, а през лятото ще напусне като свободен агент.

Дрис Мертенс  (Наполи, 25 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Дрис Мертенс

Белгиецът е най-добрият играч на Наполи по системата гол + пас. На сметката му са записани 11 гола и 5 асистенции във всички турнири. Дрис не може да се споразумее с клуба за нов договор – играчът поиска повишение на заплатата, а Наполи са против.

Интер, Дортмунд Борусия, Челси – всички тези клубове проявиха интерес към Мертенс през януари. В резултат на това Дрис остана в Неапол. Ако страните не стигнат до компромис, тогава белгиецът ще напусне клуба през лятото и то безплатно.

Тома Мюние (Пари Сен Жермен, 30 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Тома Мюние

Десният бек на парижани, също като Мертенс не успява да се споразумее за нов договор. Мюние се надява да удължи споразумението при по-благоприятни условия. Пари Сен Жермен, който разполага със звезден и скъп екип, търси варианти да се съобрази с финансовия феърплей. Освен това парижани имат обещаващия Колин Дагба, който е способен да затвори десния фланг на отбраната.

Ювентус и Пари Сен Жермен подготвяха размяна на играчи: Матия Де Чилио трябваше да замине за Париж, а Тома Мюние – за Торино. Сделката се разпадна в последния момент. В края на сезона Мение ще стане свободен агент, а топ клубовете са готови на момента да се включат в борбата за белгийския защитник.

Райън Фрейзър (Борнмут, 30 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Райън Фрейзър

Райън Фрейзър е най-младият играч в списъка. Фрейзър е само на 25 години, той е един от най-добрите крила на Висшата лига. През миналия сезон Райън стана втори по асистенции, като събра 14 такива. Освен това Фрейзър вкара и 7 гола. Тази година данните от статистиката му са доста по-скромни – 29 мача, 1 гол и 3 асистенции.

Борнмут се бори за оцеляването си през този сезон. В случай на напускане от Висшата лига, отборът няма да загуби единствено Фрейзър. Арсенал и Челси проявяват интерес към Райън, тъй като и двата клуба нямат нищо против да получат качествен играч.

Вилиан Боргес Да Силва (Челси, 32 милиона евро)

Топ футболисти, които ще са безплатни агенти през лятото

Вилиан Боргес Да Силва

31-годишният бразилец остава ключов играч в Челси. Вилиан игра 32 мача (26 от тях в основата), вкара 5 гола и асистира на партньорите си същия брой пъти. Самият играч би искал да остане в клуба. Ето думите му: „Харесва ми Лондон, чувствам се у дома си в Челси. Моят агент преговаря с ръководството за нов договор. ”

Засега страните все още не са постигнали споразумение. Историята е подобна на тази, на Оливие Жиру – има по-млади играчи на позицията на Вилиан – Кристиан Пулишич е на 21, а  и Калъм Хъдсън-Одой е на 19 години. Франк Лампард изгражда нов Челси. Бразилецът може да се окаже в Ювентус, който няма нищо против да подписва с безплатни агенти.