Тотнъм дава приоритет на привличането на Тосин Адарабиойо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" имат за цел да се подсилят с 25-годишния футболист на Фулъм

В Англия се твърди, че централният защитник на Фулъм – Тосин Адарабиойо, е обект на интерес от страна на Тотнъм. 25-годишният играч в момента получава седмична заплата от £40 000, което го прави привлекателна опция за “шпорите”, тъй като те могат да му предложа и доста по-добро възнаграждение.

Тосин Адарабиойо прекарва част от младежката си кариера в Манчестър Сити. Роденият в Манчестър защитник не успя да се утвърди в първия отбор на “гражданите” след два наема и Фулъм го привлече преди близо три години.

Дебютният сезон на Адарабиойо бе белязан от изпадането на Фулъм в Чемпиъншип. Но след като им помогна да се върнат във Висшата лига, той изигра своята роля в една запомняща се кампания 2022/23 за “котиджърс”. Играчът се е появил над 100 пъти досега за клуба от Западен Лондон, отличайваки се със стабилна игра в защита, както и три гола и две асистенции.

Прогресът на футболиста привлече вниманието на Тотнъм. Тимът от Северен Лондон ще се стреми да подпише с няколко централни защитници през летния трансферен прозорец. Отборът е на път да продаде Дейвинсън Санчес, а освен това Ерик Дайър и Бен Дейвис не бяха постоянни с изявите си, така че “шпорите” трябва да инвестират в двама централни защитници това лято.

Според последните информации, 25-годишният бранител на Фулъм е основна цел на Тотнъм. Предстои да видим дали в следващите седмици “шпорите” ще се споразумеят със своя градски съперник за закупуването на защитника.