Тотнъм обявява бранител от Бундеслигата в следващите дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" договориха Мики ван де Вен

Ръководството на Тотнъм е успяло да договори трансфера на бранителя на Волфсбург Мики ван де Вен, твърди Фабрицио Романо. Крайната цена на нидерландеца все още не е ясно, но се очаква тя да бъде около 50 милиона евро.

Ван де Вен е изключителен бранител. Той е висок 1,93 метра, което го прави идеален за стандартите на Висшата лига. Освен това той притежава завидна скорост и голяма физическа сила. Най-привличащото в профила на нидерландският исполин обаче може би е факта, че той е левичар. Това му качество му позволява да играе без проблем като ляв централен защитник, както в схема с двама, така и в такава с трима централни бранители.

Със сигурност обаче Ван де Вен ще се нуждае от време да свикне с Вишата лига. Мениджърът на “шпорите” обаче, Анге Постекоглу е готов да изчака новия си играч колкото е нужно, тъй като той вярва в огромния му потенциал.

Преговорите за Мики отнеха на “шпорите” доста повече време от очакваното. Причината обаче не бе нито във футболиста, нито в неговия отбор, а в капитана на Тотнъм Хари Кейн. Стрелецът все по-усилено настоява да напусне северен Лондон и да се присъедини към Байерн Мюнхен, което е основната грижа на борда на директорите в момента и най-вече на Даниел Леви. Леви е известен с това колко трудно се преговаря с него, но той внимава доста в случая на Кейн, тъй като не иска да се отнася зле с емблемата на клуба. Точно затова се очаква “шпорите” да приемат офертата на Байерн, която пристигна днес и е на стойност малко над 100 милиона евро.