Тотнъм срази Фулъм и е едноличен лидер във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" постигнаха седмия си успех в лигата през сезона

Тотнъм постигна победа с 2:0 над Фулъм в последния мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Хюн Мин Сон и Джеймс Мадисън отбелязаха попаденията за “шпорите”, които постигнаха трета поредна победа в първенството.

След този успех отборът на Тотнъм е едноличен лидер в класирането на Премиър Лийг. Лондонският тим събра 23 точки в актива си и е с две повече от Ман Сити и Арсена. Съставът на Фулъм остана с 11 пункта на 13-ото място в таблицата.

Двубоят на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” можеше да се развие по друг начин, ако в 11-ата минута Жоао Палиня бе открил резултата. Португалският национал отправи опасен удар с глава, но стражът на домакините Гийермо Викарио се отличи със страхотна намеса.

След половин час игра Ричарлисон получи топката пред наказателното поле и стреля от дистанция, но ударът му не бе точен.

В 36-ата минута Тотнъм поведе в резултата. Защитникът Калвин Баси допусна грешка при изнасянето на топката. Ричарлисон бързо комбинира с Хюн Мин Сон, който със страхотен шут порази вратата на Бернд Лено – 1:0. Корейският национал вече има 7 попадения от началото на сезона в английския елит.

Вторият гол за “шпорите” падна в 54-ата минута по идентичен начин. Разколебаният Баси отново не изчисти добре. Топката попадна в Сон, който с хитър пас намери Джеймс Мадисън и английският национал направи резултата 2:0.

В края на срещата Раул Хименес имаше добра възможност да вкара почетен гол за Фулъм, но Викарио се намеси добре и предотврати попадение.

В следващия кръг от Висшата лига, отборът на Тотнъм гостува на Кристъл Палас в ново лондонско дерби на 27 октомври.