Тотнъм ще опита да направи трансферен удар с играч от Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" искат Едмонд Тапсоба от Байер Леверкузен

Според информациите на Острова, централният защитник на Байер Леверкузен Едмонд Тапсоба е „основната трансферна цел“ на Тотнъм, тъй като мениджърът Анге Постекоглу иска да подсили защитата.

“Шпорите” допуснаха 63 гола във Висшата лига миналия сезон, което в крайна сметка беше основната причина да завършат на осмо място в таблицата. Сега Постекоглу се стреми да привлече няколко защитници това лято, както и да се раздели с някои от настоящите си играчи.

Беше съобщено, че Бен Дейвис, Давинсон Санчес и Джафет Танганга ще получат разрешение да напуснат Тотнъм. Лондонският клуб ще трябва да привлече техни заместници. Мики ван де Вен от Волфсбург е един от потенциалните нови играчи в клуба от Северен Лондон. 22-годишният футболист е статистически най-бързият централен защитник в Бундеслигата и е на радара на Постекоглу от известно време.

Трансферният експерт Фабрицио Романо обаче заяви, че Ван де Вен не е основната цел на Тотнъм. В Twitter той написа: „Тотнъм все още определя Едмонд Тапсоба като основна цел, но все още няма официална оферта”.

Разговорите за Тапсоба и Ван де Вен ще продължат тази седмица. Тапсоба е смятан от много специалисти за един от най-добрите защитници в Бундеслигата, така че може да се окаже отлично попълнение за Тотнъм.

Защитникът на Байер Леверкузен обаче няма да излезе евтино. Предишни информации сочат, че германският клуб е заковал цена от £60 милиона на Тапсоба, така че “шпорите” ще трябва да направят голяма оферта, за да имат някакъв шанс да го вземат.