Треньорът на Джошуа: Пулев е топ боксьор, не го подценявайте
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не знам на каква планета живеят хората, които казват, че мачът е бил лесен за Джошуа"

Антъни Джошуа защити титлите си в WBA, WBO, IBF и IBO в мача срещу Кубрат Пулев на 12 декември тази година, но двубоят не е бил никак лесен за британеца, заяви треньорът му Робърт Маккракън.

“Не бива да подценявате Кубрат. Той имаше само една загуба в кариерата си, и то от Кличко. Не знам на каква планета живеят хората, които казват, че мачът е бил лесен за Джошуа. Пулев е топ боксьор, а срещу такива никога не е лесно”, коментира Маккракън пред “The Athletic”.

“Джошуа се представи на ниво, имаше солидно присъствие на ринга и бе търпелив. Това е важно, когато срещу себе си имаш опитен противник като Пулев. Антъни опита да го довърши в трети рунд, но щом разбра, че няма как да стане, просто се адаптира към ситуацията. Успя да запази сили и да си върне ритъма, за да натисне по-късно. А Пулев бе доста опасен. Най-доброто от Джошуа бе, че не тръгна да довършва Пулев. Той е издръжлив и нямаше да поддаде. Затова Антъни си взе почивка и се поукроти. Преди допускаше грешки в подобни моменти. Аз и всички от щаба бяхме съсипани от критики след загубата от Руис, но тогава Антъни просто не бе готов за мач. Търпението и малко мисъл му убягнаха тогава. Сега не беше така“, каза още треньорът на Ей Джей.

“Джошуа има какво да подобрява и го знае. Но зад гърба си вече има 11 мача за титли. Това трупа безценен опит. Добавете това към качествата му и харизмата му и вече имате истински шампион.“