Треньорът на Северна Ирландия: Трябва да бием България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В страната определят двубоя с "лъвовете" като "Големия мач"

Селекционерът на Северна Ирландия Йън Бараклъф е оптимист, че неговият тим се движи в правилната посока, въпреки че вчера отборът допусна поражение с 1:2 от САЩ в приятелски мач. В следващата си среща Северна Ирландия приема България в мач от световните квалификации, а мениджърът Бараклъф направи 10 промени в стартовия състав снощи, за да запази основните си играчи за “Големият мач” с “лъвовете”, както е определяна срещата от вестник “Белфаст Телеграф”.

Футболисти като Джони Евънс, Стивън Дейвис, Крейт Каткарт и Стюарт Далас бяха съхранени, за да са на върха на възможностите си в мача с България. Този двубой трябва задължително да бъде спечелен според селекционера на тима Йън Бараклъф, за да може Северна Ирландия да остане близо до фаворитите в групата Италия и Швейцария.

“Ако искаме да бъдем сред първите два тима в групата, трябва да печелим двубои като този с България у дома и това не го казвам с неуважение към тях, обясни селекционерът, цитиран от най-популярния вестник в региона.

“Не искаме да влизаме в септемврийската сесия от квалификациите без нито един успех в две изиграни срещи. Ако не спечелим срещу България, трябва тогава да победим Швейцария два пъти. Една победа сега ще облекчи част от натиска, който ни предстои да посрещнем през септември”, каза още той.