Трета победа – приказката на Цвети продължава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Носещата се върху вълните на вдъхновението Цвети Пиронкова продължи да пише опияняващата приказка на кортовете на US Open, поставяйки в краката си напористата хърватка Дона Векич след комфортна победа с 6:4, 6:1 в среща от третия кръг на надпреварата.

Бившата ни най-добра ракета не загуби сет и в третия си мач в Ню Йорк, а освен това демонстрира класа, която възроди спомена за 2010 година, когато пловдивчанката достигна до полуфиналите на Уимбълдън.

Изключително стабилна, тази вечер Цвети показа и онази психическа устойчивост, която просто изстисква енергията от съперничките и.

Българката сломи съпротивата на поставената под номер 18 в основната схема Векич в рамките само на 65 минути, като хърватката направи 9 двойни грешки и общо 31 непредизвикани.

С днешната си победа Пиронкова вече изравни най-добрия си рейд на кортовете на US Open от 2012 година, когато също прекрачи във втората седмица на авторитетната надпревара.

Цвети проби в седмия гейм на първия сет, след което обаче допусна моментално изравняване за 4:4. Последваха два изключително хладнокръвно изиграни от българката геймове, за да се стигне до закономерното 6:4.

Във втората част Пиронкова просто прегази съперничката си и след като и позволи да поведе с 1:0, приключи двубоя с шест поредни гейма – 6:1!

В първия кръг на турнира Цвети, който се завърна на корта след тригодишна пауза, надделя над рускинята Людмила Самсонова с 6-2, 6-3, а в следвщата фаза поднесе и една сензациите до момента, надигравайки тотално двукратната шампионка от Големия шлем Гарбине Мугуруса с 7-5, 6-3.

Това бе е и четвъртата победа за Пиронкова от също толкова срещи с Векич, като всички дуели до този момент приключиха в два сета.