Тревата за финала в ШЛ може да не е в оптимално състояние
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Покритието било докарано от Испания, но е поставено едва 48 часа преди мача

Теренът на “Стад дьо Франс” за утрешния финал в Шампионската лига е постлан с трева, която е специално доставена от Испания.

Това обаче може би няма да е най-доброто решение, тъй като покритието е поставено едва 48 часа преди решителния финал между Ливърпул и Реал Мадрид.

От фирмата, която отговаря за тревното покритие, обясниха, че обикновенно го поставят за 4-5 дни, но сега се е наложило да го сложат за 48 часа. От там добавиха, че чимовете са тръгнали с 24 хладилни камиона от Испания миналата неделя. Теренът е съставен от 500 парчета, като първото от тях е пристигнало в Париж в понеделник. Работата е започнала във вторник и е завършена в 1 часа след полунощ вчера.

На днешната си пресконференция Юрген Клоп коментира състоянието на терена: “Обикновено, когато един терен изглежда нов, това е добра новина. Този терен обаче е нов от вчера, което не е добра новина, но условията са еднакви и за двата отбора. Ще направим планираната тренировка. Видях как се подготвят съдиите и топката отскачаше нормално.”, заяви той.