Три английски гранда ще се борят за защитник на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще съперничат на Челси в преследването на Дензъл Дъмфрис

Според информация на Calciomercato, Челси изявява голямо желание да има Дензъл Дъмфрис в редиците си. 27-годишният бранител се представя силно и през текущия сезон и интересът към услугите му изглежда доста голям. Въпреки че “сините” проявяват сериозен интерес, те ще се изправят пред конкуренция от Ливърпул и Манчестър Юнайтед за подписа на нидерландския национал.

Дъмфрис направи име по футболните терени в Европа, докато играеше за ПСВ Айндховен. Неговите впечатляващи представяния доведоха до преминаване в Интер Милано през лятото на 2021 г. Гигантите от Серия А го взеха, за да замени Ашраф Хакими и той изглежда е свършил прилична работа през годините. След впечатляващия първи сезон в италианския клуб имаше голям интерес към услугите на 27-годишния футболист. Но интересът спадна, защото Дъмфрис не беше в най-добрата си форма през сезон 2022/23. Бранителят обаче напомни за най-добрите си изяви този сезон. В своите 12 мача през кампанията нидерладският национал е допринесъл за шест гола.

Челси е един от клубовете, които искат Дъмфрис в своите редици. Те го наблюдават от известно време и биха да придобият правата му в близко бъдеще. Но лондончани не са сами в надпреварата за услугите на 27-годишния футболист. Манчестър Юнайтед се интересува от халф бека на Интер. “Червените дяволи” разполагат с двама качествени десни бекове, о Ерик тен Хаг не е много доволен от техните изяви и би се радвал да има Дъмфрис на свое разположение. Крайният защитник на Интер ще подсили десния фланг и също така ще даде на Манчестър Юнайтед възможността да започне с офанзивни бекове на двата фланга.

Също така и Ливърпул следи отблизо нидерландския национал тъй като договорът на Трент Александър-Арнолд изтича през 2025 г. През следващия трансферен прозорец може да се заформи сериозна битка за подписа на Дъмфрис.