Три български момичета стартират в Белград, тежък дуел за Милов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Русия спечели три златни медала в класическия стил, Маскевич (Беларус) обра овациите

В третия ден от надпреварата за Световната купа по борба в Белград ще бъде поставено началото на състезанията и при жените, като днес на тепиха ще се качат три български дами.

Жребият отреди европейската шампионка в категория до 50 килограма от тази година Миглена Селишка да стартира срещу Жули Сабати (Франция).

Родената в Дупница преди 24 години Селишка се намира в добра форма и не би трябвало да срещне сериозни трудности в преодоляването на първия си съперник.

Три български момичета стартират в Белград, тежък дуел за Милов 1

При 53-килограмовите също очакваме успех – бронзовата медалистка от световно и европейско първенство при девойките Сезен Белберова тръгва срещу Марина Флорес (Испания), която не може да се похвали с особени постижения.

Дебют на тепиха в сръбската столица ще направи и световната и европейска вицесветовна шампионка при девойките Юлияна Янева, която в категория до 72 кг ще премери сили с рутинираната аржентинка Лус Клара Васкес.

Любопитно е да се отбележи, че това е среща от 1/4-финалите и успех в нея ще отвори пътя към медалите за нашето момиче.

Днес ще се проведат както схватките от предварителните кръгове, така и полуфиналите в първите пет категории при жените.

Вниманието на българските фенове ще бъде приковано и от категория до 97 кг при мъжете, тъй като Кирил Милов запази шансове да се бори за бронзов медал.

В репешажите напият борец ще се изправи срещу олимпийския шампион Артур Алексанян (Армения), като победителят ще спори за бронза с иранеца Мохамади Абдола Сарави.

Тази вечер ще станат ясни шампионите в пет категории в класическия стил – 60 кг, 63 кг, 82 кг, 97 кг, 130 кг.

Снощи Русия върлуваше на тепиха в Белград, печелейки три златни медала в първите пет категории – Емин Сефершаев (55 кг), Назир Абдуалев (67 кг) и Роман Власов (77 кг).

Три български момичета стартират в Белград, тежък дуел за Милов 2

Шоуто обаче открадна 22-годишният беларуски борец Кирил Маскевич, който във финала при 87-килограмовите разгроми във финала фаворита Давит Чакветадзе с технически туш (10:0 технически точки), демонстрирайки изключително зрелищно представяне.

Шампион в категория до 72 килограма стана опитният унгарец Балинт Копраши, който спря по пътя към финала и нашия Айк Мнацаканян.