Три гранда от Висшата лига в битка за португалски национал от Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед в трансферен спор за защитника Антонио Силва

Отборите на Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед се интересуват от Антонио Силва, според информация на изданието Caught Offside. Трите клуба от Висшата лига са се свързали с Бенфика за евентуален трансфер на португалския национал през това лято. Младият защитник ще струва около 100 милиона евро, като сумата вече не изненадва на фона на трансферния паазар.

Антонио Силва е сред най-желаните играчи в Европа, откакто се наложи в първия тим на Бенфика. Възпитаник на легендарната юношеска дивизия на португалския гранд, 20-годишният бранител става все по-силен през последните няколко години, докато се утвърди и в националния отбор на Португалия.

Португалският национал е записал над 100 мача за Бенфика, като има и седем асистенции. Прогресът на Силва в Бенфика не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко топ отбора на Стария континент. Преместване във Висшата лига може да е на хоризонта за Силва, като Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед се борят за неговия подпис.

Новият мениджър на “червените” Арне Слот желае да привлече бранителя. Въпреки че цената му от 100 милиона евро може да е плашеща, мърсисайдци смятат да започнат офанзива, за да осигурят услугите му. Те обаче ще трябва да се преборят със сериозна конкуренция от страна на Арсенал и Ман Юнайтед, за да вземат звездата на Бенфика.