Три събития на UFC през май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства UFC потвърди намренията си да организира поредица от силни бойни събития през месец май. Компанията вече работи по организирането на двубоите и осигуряването на места, където те да се проведат. На 13-ти май ще видим Едсън Барбоса срещу Дан Иге в битка в категория “перо”. Едсън ще направи своя деют в дивизията и ще търи позитивно начало, след като в последно време преминава през истински спортен неуспех печелейки едва 1 от последните си 5 двубоя. Актуалното представяне на Иге пък е в пълен контраст с това на опонента му – боецът се намира в завидната серия от 5 поредни победи.

Само 3 дни по-късно ще видим сблъсък между Кристоф Жотко и Ерик Андерс в средната категория на организацията. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг през април, но събитието беше отменено, поради ситуацията с Коронавируса в световен мащаб. Андерс влиз в битката с позитивна, но по-малка статистика от 13 победи и 4 загуби, докато Жотко е със солидните 21 победи от 25 двубоя.

На същия боен спектакъл ще можем да се насладим на друг двубой в средна категория между Марвин Ветори и Карл Роберсон – мач, който трябваше да се състои на 25-ти април. И двамата са с позитивни статтистики и две победи от последните си две срещи.

Всички обаче се питат какво ще се случи с големите двубои, които Дейна Уайт анонсира през последните месеци, в това число Фъргюсън срещу Гейджи и Нгану срещу Розенструик. На този етап всичко изглежда сигурно, ойците тренират и водят подготовка за скорошни битки. Въпросът обаче е ще успее ли UFCда прокара намеренията си създавайки прецедент в професионалния спорт в АМерика и превръщайки се в първата организация, която провежда събития на фона на борбата с Коронавирус. На този етап от компанията дават сериозни индикации че нещата, които са обещали ще се случат по график и феновете няма да чакат повече.