google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Утре състезателката от Кубрат може да напише история с трета поредна победа на Олимпиада

Тя се класира за Олимпиадата в Токио, само защото делегацията на КНДР отказа участие в Игрите в японската столица, но пък е напът да се превърне в една от приятните изненади в турнира по тенис на мача.

Тя е Полина Трифонова и неочаквано за мнозина вече преодоля две съпернички, като особено драматона беше втората и среща, в която сътвори забележителен обрат от 1:3 до 4:3 срещу представителката на Люксембург Сара де Нуте.

Родената в Кубрат състезателка, която е едва втората българка в олимпийската история на тениса на маса след Даниела Гергелчева, играла на Игрите в Барселона през 1992 година, не скри за вълната емоции, които са я залели по време и особено след двубоя.

“Изобщо не се опитвах да заспя, защото знаех, че заради емоциите няма да мога,” заяви развълнуваната Трифонова за YouTube канала на журналиста Огнян Георгиев. “С треньора ми направихме късна вечеря и се разходихме из олимпийското село, защото нямаше смисъл да се пробваме да спим, а и имах почивен ден.

“Тук всичко е много по-различно от други състезания, дори държането и излизането до масата е по-стриктно и трябваше да свикна.

“Отидох с напрежение за първия мач, защото се очакваше да победя камерунката и това ми попречи. Не исках ей така да си пропилея Олимпийските игри и реших да заиграя по-добре, така да се каже.

“Неприятно беше, че последният автобус към залата от олимпийското село е в 18.00 часа, а моят мач бе насрочен за 22.00 Странно е на такова ниво да стоиш четири часа в залата преди мача си, обикновено престоят ти е около два часа.

“Имах два варианта – да се ядосам и да си изразходя енергията негативно, или да приема ситуацията и да се опитам да извлека максимума от нея. Реших, че второто е по-разумно. Отидохме, погледахме другите мачове и като стана време да разгрявам, се вложих 100%.

“Не помня нито едно разиграване от победата ми във втория мач, изгледах петия и седмия гейм, като се учудих, че сме правили доста дълги размени. Като победих, се зарадвах, че ще остана в състезанието и ще трябва да сменяме билетите.”

Утре сутринта Трифонова се изправя срещу състезаващата се за Монако Жаожин Йянг.