Трифонова уверена в успеха и във втората си среща в Токио
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родената в Кубрат Полина е едва втората българка, участвала в олимпийски турнир по тенис на маса

Стартиралата олимпийското си участие с убедителна победа над камерунката Сара Анфу – Полина Трифонова, изрази задоволство от престижния успех в турнира по тенис на маса.

По-късно днес нашето момиче ще опита да запише втора победа в Токио, изправяйки се срещу Сара де Нуте (Люксембург).

“Радвам се! Вълнувах се доста преди мача,” заяви Трифонова след края на срещата. “Все пак това ми е първа Олимпиада, първи мач. Но в края на краищата съм доволна, че успях да спечеля, независимо от това, че не играх на 100 процента, а може би на около 50.

“Но това беше достатъчно, за да мина този кръг. Доволна към, че в края нещата се развиха в моя полза, но се надявам довечера да играя по-добре. Ще дам всичко от себе си, както и в този мач.

Родената в Кубрат Трифонова трябваше да се справи с особено труден момент в края на срещата, след като в петия гейм пропиля аванс от 10:5.

“Толкова много неща ми минаха през главата в този момент, че няма да мога да ги разкажа. При 10:5 сякаш нещо се изключи в мен. Започнах да очаквам, че тя ще сгреши, вместо аз да си спечеля разиграването, както го правех преди това.

“После тя имаше късмет, направи ми мрежичка, но това беше само една точка от петте. Но пък след това така се ядосах, че не мога да завърша мача, че като стана 10:10 си помислих, че сега ако не спечеля, не знам какво ще стане”ы обясни тя.

Трифонова уверена в успеха и във втората си среща в Токио 1

29-годишната ни представителка регистрира първи български успех на Олимпийски игри в тениса на маса след последното участие на Даниела Гергелчева през 1992 година в Барселона.

“Усещането е, че все едно има 30 години дупка и аз успях да я прескоча,” продължи тя. “Сега тенисът на маса ще стане олимпийски спорт за нашия олимпийски комитет. Надявам се да получим повече финансиране, за да можем да ходим на повече състезания, да печелим рейтинг.

“В момента аз съм с много нисък рейтинг понеже не ходя по турнири и поради това жребият ми не е от най-добрите. Надявам се да натрупаме точки за световната ранглиста и в Париж (на следващата Олимпиада) някой от българите отново да бъде там.

“Дали ще бъда аз, или някой друг, не е важно. Важното е да продължаваме напред. Вчера си го мислех това, колко хубаво би било аз да направя първата стъпка, а след това другите да ме последват”, каза тя.

“В нашия спорт работата е в главата. Всички ходим на тренировки, всички умеем да правим отделните елементи, но накрая само един печели. Всичко е възможно, ако тренираш, раздаваш се, работиш и искаш”, допълня тя.

В първия кръг на основната схема Трифонова ще се изправи срещу добре позната съперничка – Сара де Нуте (Люксембург).

“Очаквам, че те ще бъде много нахъсана,” коментира Полина. “Тя също страшно много работеше за тази Олимпиада и сега е тук. Играх с нея в Португалия на европейската квалификация. Надявам се резултатът да бъде същия довечера. От себе си искам да играя тениса, който мога. Да бъда на 100 процента.”

Трифонова е родена в семейство на българин и рускиня и дълго време е живяла в Украйна, но не крие, че по време на откриването на Олимпиадата е усетила приятно патриотично чувство.

“Видяха ме приятелите и родителите ми,” споделя тя. “Най-важното за мен е, че бях част от този голям форум и в мен се събудиха такива патриотични чувства, когато гледах знамето и надписа България. Много ми хареса!”