Трима бразилци от Левски официално с български паспорти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уелтон, Роналдо и Цунами вече са българи

Левски постигна една от важните си цели – успя да уреди три от бразилските си звезди с български паспорти. Уелтон Фелипе, Роналдо и  Цунами, от днес (19 октомври) вече са с българско гражданство, информират колегите от „Дспорт“.

Това е отлична новина за клуба и наставника Николай Костов. Вече отпада проблема за играч в повече от страна извън Европейския съюз. Още в неделя срещу Черно море, тимът на Левски може да бъде на терена и д петимата бразилци – Уелтон, Роналдо, Цунами, Рикардиньо и Дарлан, както и Хосе Кордоба, който е гражданин на Панама. До момента единствено в двубоите от Лига на Конференциите треньорът на Левски можеше да пусне накуп всички от изброените играчи.

От началото на сезона най-често извън групата на Левски в шампионатните срещи оставаше халфът Дарлан. Той има само четири мача в Първа лига през сезона. Би трябвало бразилецът да започне да играе доста по-често и да разгърне потенциала си на “Герена”. В клуба сигурно се надяват Дарлан да се превърне в основна фигура в полузащитата през текущата кампания.