Тухел иска да задържи Павар в Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
27-годишният бранител е в радара на грандове от Англия и Италия.

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел желае да задържи в клуба защитника Бенджамин Павар, въпреки че към него има интерес от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

Френският национал е използван като десен бек и централен защитник по време на престоя си в германския гранд.

През миналия сезон той се ползваше на позиция на десен бек в 20 от своите 43 изяви в различни състезания.

Павар обаче иска постоянна роля като централен защитник и има намерение да се премести в клуб, който ще разбере исканията му.

Тухел очевидно има намарение да задържи бранителя, а в момента “баварците” разполагат още с Дайо Упамекано, Матайс де Лихт и новото попълнение Ким Мин-Дже.

Преминаването към Манчестър Сити може да не гарантира постоянно игрово време на Павар, имайки предвид опциите, с които разполага мениджърът Хосеп Гуардиола. Йоско Гвардиол, според “Telegraph”, е готов да се присъедини към Аймерик Лапорт, Нейтън Аке, Джон Стоунс и Рубен Диас като опции за централен защитник на “гражданите”.

Манчестър Юнайтед обаче иска да се сдобие с нов футболист в отбрана. Както е известно, Хари Магуайър беше лишен от капитанската лента от наставника Ерик тен Хаг, което автоматично застрашава бъдещето му на “Олд Трафорд” и го прави неясно.

Павар записа 12 гола и 12 асистенции в 162 мача за Байерн Мюнхен, откакто дойде в тима от Щутгарт.