Тухел: Мислех, че сме си научили урока след Брентфорд и Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Няма как да печелим подобни мачове, ако правим такива грешки. Не може да се оправдаваме с липсата на Рюдигер, защото и с него в състава допуснахме общо седем гола в мачовете с Реал Мадрид и Брентфорд"

Челси претърпя неприятна загуба с 2:4 от Арсенал снощи, а мениджърът на „сините“ Томас Тухел заяви след двубоя, че неговите футболисти не трябва да правят подобни детински грешки, каквито допусна неговият тим при някои от головете, ако искат да печелят важните мачове. Специалистът призна още, че вероятно е допуснал грешки при избора на тактика и стартов състав за срещата. “Няма как да печелим подобни мачове, ако правим такива грешки. Не може да се оправдаваме с липсата на Рюдигер, защото и с него в състава допуснахме общо седем гола в мачовете с Реал Мадрид и Брентфорд. Това не зависи от един играч, а от цялостното ни представяне в защита. В подобни мачове трябва да се избере правилната тактика, а аз може би не го направих. Трябва да се избере правилният състав, като може би и тук сгреших. След това идва представянето на играчите. Те получават похвали, когато се раздават на терена, но когато не са на ниво, трябва да приемат и критиките. Няма как да печелим, когато правим подобни грешки. Това трябва да спре”.

Германецът коментира и смяната на Андреас Кристенсен на почивката, както и коментира състоянието на терена на “Стамфорд Бридж”. “Кристенсен каза, че не може да продължи. Не бих заменил даден играч заради една грешка. Теренът тук е много лош за игра. Това може да звучи като извинение, но е истина – тук се играе много трудно и теренът не е в наша полза. Топката отскачи доста странно пред Андреас, а подобно нещо се случи в мача с Реал в Шампионската лига, което ни струва скъпо.”

“Вижте какво се случи при дузпата. Невероятно е, след като топката бе в наше владение. Тук не става дума за тактика. Имахме топката, след това я загубихме три пъти в рамките на 10 секунди, след което направихме фаул в ситуация, която не предвещаваше никаква опасност. Така се ограбихме от шест минути, в които можеше да опитаме да търсим изравняването. Няма какво да се анализира. Не знам защо правим подобни грешки. Мислех, че сме си научили урока след мачовете с Брентфорд и Реал Мадрид, но очевидно това не е така”, допълни специалистът.

Снимка: Twitter