Тухел: Победата дойде и с доза късмет
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябваше доста да почакаме, но показахме нужното търпение и накрая искрата на Мусиала бе нещото, което ни върна увереността"

Треньорът на Байерн Томас Тухел остана доволен от трудната победа с 2:1 над Копенхаген в Шампионската лига. Той похвали играчите си, че са показали нужното търпение и са успели да стигнат до обрата и до трите точки. Според него и късметът е имал своята роля за тази победа.

“Това бе труден мач, те се защитаваха добре, компактно, така че бе трудно да ги пробием. Контролирахме мача и не дадохме почти нищо на съперника. Затова бе доста тежко да получим гол с първата им половинчата възможност през второто полувреме. Това усложни ситуацията, затова фактът, че успяхме да направим обрат, е нещо хубаво. Важното е, че останахме фокусирани, позитивно настроени и не се изнервихме от ситуацията. Това бе ключът към обрата. Той дойде и с доза късмет, както и с много позитивна енергия от резервната скамейка”, смята Тухел.

“Ако ти липсва индивидуалната искра, която да отвори този тип мачове, тогава е трудно. Трябва да останеш в двубоя през цялото време. Понякога е нужно време, за да дойде правилният момент. Трябваше доста да почакаме, но показахме нужното търпение и накрая искрата на Мусиала бе нещото, което ни върна увереността”, допълни германецът.