Тухел с амбициозни цели за новия сезон с Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Идентичността тук е да печелиш винаги", посочи той.

Предводителят на Байерн Мюнхен – Томас Тухел, говори за очакванията и амбициите си преди старта на новата кампания.

Специалистът си постави високи цели с “баварците”. През миналия сезон отборът стигна до титлата, но бе много труден и драматичен начин.

“Искаме да станем шампиони, най-накрая да стигнем отново до финала за Купата в Берлин, а в Шампионската лига Байерн винаги е сред претендентите за титлата”, заяви Тухел.

“Това е идентичността тук: да печелиш, въпреки всичко, дори ако понякога не играеш добре. Когато станах зрял човек, осъзнах колко много общо има всичко това с манталитета, с упоритостта, с волята, с абсолютната вяра в себе си”, продължи наставникът.

“Откакто Луис ван Гаал беше треньор (2009-2011), клубът комбинира този ген винаги да побеждава с атрактивен и доминиращ стил. Но за мен футболът на Байерн винаги е бил пълен със самочувствие. Винаги всичко се е развивало на тази основа”, обяви той.

“Просто обичам да се вживявам в играта – на нашия собствен отбор и на другите отбори, която след това ме вдъхновява да измислям нови идеи. Понякога жертвам една или две вечери, за да изучавам собствената ни игра, особено след важни мачове”, каза още Томас Тухел.