Уайт: UFC 249 на закрити врата, знаем къде ще се проведе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт е споделил пред спортен журналист, че за дългоочакваното събитие UFC 249 вече има избрано място и дата за провеждане. Уайт е уточнил, че ивентът ще бъде проведен при закрити врати, но е отказал да назове локацията. Открехнал е обаче вратичка за деня, в който бойците ще премерят сили – 18 април.

„Знам, но не искам все още да казвам нищо“, обявил загадъчно Уайт.

Основната битка във файткартата ще противопостави непобедения шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов и претендентът с изкючително неконвенционален стил на бой Тони Фъргюсън.

Това ще бъде второто събитие в историята на организацията,  което ще се проведе при затворени врати след гала вечерта в бразилската столица. Впоследствие, промоутърът замрази 3 от предстоящите събития и даде да се разбере, че приема насериозно и отговорно съхранението на бойците и феновете си от коронавируса.

От няколко дни се дискутират различни възможности за събитието на 18-ти април.  На този етап се спекулира с Дубай и Абу Даби. Новото място за провеждане на UFC 249 без съмнение ще създаде логистични предизвикателства пред организацията и бойците. Ако бъде избрана локация с високи температури, атлетите ще имат нужда от допълнително време за адаптация. В този смисъл много въпроси чакат своя отговор и Дейна Уайт е първият човек, който ще бъде попитан за тях. Гологлавият президент на организацията винаги е давал отговор независимо от ситуацията. Със сигурност е готов да го направи отново. Първият въпрос, на който ще трябва да даде  обяснение без съмнение ще бъде локацията на едно от най-очакваните събития на годината.