Удар на годината – успех при коефициент 166 990
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Последният старт от надпреварата във Формула 1 приключи със сензационен победител – пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли спечели историческа първа победа в кариерата си.

Подгласниците му също не бяха сред най-лесно предвидимите. Карлос Сайнц с Макларън финишира втори, а третото място на подиума зае Ланс Строл от Рейсинг Пойнт.

Преди старта подобен финал на състезанието на практика се оценяваше като невъзможен. Неслучайно държавният букмейкър на Финландия Veikkaus предложи фантастичния коефициент 166,990 за такова крайно класиране.

Това обаче по никакъв начин не смути неназован любител на залозите от Тампере, който без колебание заложил сумата от 24 цента (б. р. – по-малко от 50 стотинки) за точно такова подреждане.

Триумфът на Гасли беше исторически, но гарниран с втората позиция на Сайнц и третата на Строл, той означаваше печалба от 40,000 долара за финландеца.

От Veikkaus обявиха, че получилият се подиум-финиш е бил с най-големия коефициент от 12 години насам.

И докато във Финландия най-вероятно бяха изпити няколко питиета, в Австралия страстен любител на залозите загуби 70,000 долара в този старт на Формула 1.

Той се доверил на коефициент 1,25 за победа на световния шампион Люис Хамилтън, надявайки се на бърза чиста печалба от 17,600 долара. За негов ужас обаче, британският пилот финишира седми.