Удар за България – спряха от участие Кръстанов и Николова
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двама от най-силните ни състезатели на Световния шампионат по кикбокс са дали положителни проби при тестове за COVID-19

Българският национален тим по кикбокс понесе тежък удар върху каузата си по време на Световното първенство за мъже и жени в Италия, след като двама от най-добрите ни състезатели в татами дисциплините – Иван Кръстанов и Кристина Николова, са дали положителни тестове за COVID-19.

Пробите са били взети вчера, а бойците ни веднага са били спрени от по-нататъшно участие в шампионата.

See the source image

Изваждането им от надпреварата беше потвърдено официално от международната централа WAKO, която изпрати документите от тестовете до Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

За съжаление сме длъжни да спазваме стриктно протокола за COVID и просто нямахме друг избор. Много неприятна новина, особено за Иван и Кристина, защото те са безспорните фаворити до момента и печелят срещите си безапелационно“, коментира разочарованият президент на българската федерация Галин Димов.

Стана ясно също, че с позитивен тест са и треньорите на Кръстанов и Николова в „Стар Тийм“ – Деница Миленкова и Иван Георгиев.

Добрата новина е, че всички наши сънародници нямат симптоми и се чувстват добре. Те обаче са карантинирани в хотелски си стаи.

Цялата българска делегация е потеглила за Италия след направен PCR тест, а при пристигане в Йезоло е бил направен и антигенен.

Иван Кръстанов също изрази голямото разочарование от случилото се.

Без нито една загуба, в перфектна форма – и физически, и психически. Страхотен жребий и успешно класиран за полуфинал срещу противник, когото ВЕЧЕ съм победил миналия ден и въпреки всичко състезанието за мен приключи по най-нелепия начин, който някога съм си представял‼️ Казват, че всичко се случвало с причина … е този път не мога да разбера каква е тая!? В странни времена живеем“, написа в социалните мрежи той.