google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболната централа УЕФА е разработила план, как може настоящия сезон да бъде завършен до края на месец август, включително и всички мачове от Шампионската лига и Лига Европа. Това бе заявено от президентът на асоциацията – Александър Чеферин.

Почти всички първенства в Европа бяха временно прекратени през месец март, заради бързо разрастващата се глобална пандемия от коронавирус. Някои първенства предпочетоха да прекратят сезона, а други правят планове за доиграване на оставащите срещи. През вчерашния ден бе подновена немската Бундеслига, която стана първото голямо рестартирано първенство.

“Имаме идея, но ще изчакаме изпълнителни комитет на УЕФА да потвърди точните дати. Мога да кажа, че футболният сезон в Европа ще завърши през месец август, ако не настъпят съществени промени в настоящата ситуация” – каза Чеферин.

“Мисля, че в повечето лиги, сезонът ще бъде довършен. Тези, които не го направят, това си е тяхно решение. Представилите от тези държави ще трябва да започнат от квалификационните кръгове, ако искат да играят в европейските клубни турнири” – завърши той.

Футболните централи на Франция, Нидерландия и Белгия решиха да прекратят местните лиги. ПСЖ, който бе коронясан като шампион на Лига 1, ще трябва да изиграе оставащите си мачове от Шампионската лига извън страната, тъй като правителството на Франция забрани провеждането на професионални спортни мероприятия поне до септември.