УЕФА наказа Левски с нова огромна глоба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще трябва да платят още близо 40 хиляди евро от наказания при домакинството на Шкупи

Ново тежко финансово наказание от УЕФА за отбора на Левски. Дисциплинарната комисия на европейската футболна асоциация наказва “сините” с глоба в размер на почти 40 000 лева. Санкцията е в следствие на втория двубой с с ФК Шкупи на българска земя от Лига на конференциите на 3 август. Общият размер на наказанието за клуба е 38 750 евро. От Левски информират феновете си, че наказанията от двата мача на клуба с Шкупи в Европа стават за близо 80 000 евро.

В реванша на “Герена” в началото на август, “сините” са глобени с 15 000 евро за провокативни и агресивни съобщения, а наказание от 2 000 евро е начиелсно за за пиротехника и бомби. УЕФА налага глоба от 9 750 евро за хвърляне на предмети към терена, а 12 000 евро са вписани като санкция за наличието на хора по пътеходите на стадиона.

От Левски призовават своите фенове да по-дисциплинирано поведение в предстоящия мач с Айнтрахт Франкфурт.

Припомняме, че след първия мач с Шкупи в Северна Македония клубът бе глобен в размер на 40 000 евро. Тогава глобата беше наложена заради скандирания на расистка и етническа основа, както и заради ексцесиите, които се случиха в сектора за привърженици на Левски. С това общото наказание за клуба от участието в Европа до момента наближава 80 000 евро.

Използваме повода да призовем още веднъж всички „сини“ привърженици да подкрепят безрезервно клуба, но без никакви прояви на расизъм, ксенофобия, политически лозунги или забранени символи и пиротехника. Клубът е с условно наказание за частично затваряне на стадиона, което би ни лишило както от вас, верните ни фенове, така и от така необходимите за клуба финансови постъпления. Бъдете разумни и подкрепяйте Левски само с позволени средства. Нека сътворим поредния празник, до който достигнахме с неимоверни общи усилия – отбор и фенове“, пишат “сините”.