УЕФА очаква финал в Шампионската лига с фенове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Форматът на турнира няма да се променя до 2024 година

Президентът на европейската футболна централа УЕФА Александър Чеферин очаква финала в Шампионската лига да се играе пред публика.

“Първо ще видим как протича процесът на ваксинация и колко бързо може да се направи, подготвяме се за следващия финал, който да бъде като всяка година и това означава с фенове”, заяви Чеферин.

Босът на европейския футбол потвърди, че промяна в начина на провеждане на най-комерсиалния турнир на Стария континент в следващите три години и половина не се предвиждат.

“Форматът ще остане същият до 2024 г., до тогава, когато правата са продадени. Говорим за това да не играем през уикендите, защото искаме да запазим стойността на националните лиги, но мислим за малко по-различна система, по-интересна, която включва абсолютно всичко.

“Шампионската лига ще бъде толкова специална, колкото е сега”.

Чеферин коментира и последните изказвания на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес за възможното създаване на европейска Суперлига.

“Още преди 30 години, когато Перес не се занимаваше с футбол, тази мечта се е зародила в главата му. В този момент имаме няколко официални отказа на подобни концепции, както от страна на двама от основните кандидати за президент на Барселона, така и от представители на Байерн, Ювентус и част от английските клубове.

“Тази идея, желание не вълнува останалия футболен свят…”