УЕФА пуска в продажба билетите за финала в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сблъсъкът за трофея е на 28 май на „Парк де Пренс“ в Париж

УЕФА започна продажбата на билети за финала на Шампионска лига. Сблъсъкът за трофея е на 28 май на „Парк де Пренс“ в Париж, като за приза ще спорят два от следните тимове, класирали се до полуфинала – Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Виляреал.

Капацитетът на стадиона е 75 хиляди, като 52 000 билета ще бъдат разпределени сред феновете – по 20 000 ще получат отборите финалисти, а 12 000 ще са в свободна продажба през официалната страница на Европейската футболна централа. Срокът за заявки е 28 април, след което притежателите на ценните хартийки ще бъдат определени на лотариен принцип. Максимум два билета могат да бъдат закупени от един човек, а всеки кандидат ще бъде уведомен по имейл до 6 май дали заявката е одобрена.

10 000 от пропуските, предвидени за отборите финалисти, ще бъдат раздадени безплатно в знак на признателност от УЕФА към феновете за тяхната съпричасност по време на пандемията. Разпределението на билетите, включително безплатните, ще бъде поверено на клубовете-финалисти в турнира. Оставащите билети ще бъдат разпределени между местни футболни структури, УЕФА, националните федерации, рекламни партньори и спонсори.

Ето и цените на билетите според различните категории:

Категория 1: 690 евро
Категория 2: 490 евро
Категория 3: 180 евро
Категория 4: 70 евро

Снимка: Reuters